Webbplatsens överlägg

UTAMI Ambassadörer


Nedan samlar vi UTAMI:S ambassadörer. Det kan vara anhöriga, vänner, aktiva eller f.d. idrottare. Det som dessa människor har gemensamt är idrotten och att de på ett eller annat sätt har kommit i kontakt med psykisk ohälsa. Det kan bero på en depression, prestationsångest, ätstörningar etc. Jag är evigt tacksam för de människor som är med som ambassadörer och berättar sina historier om sin psykiska ohälsa. 

// Anton 

Hanna Garman Innebandy 

En av de största talangerna i Sverige när hon som 18-åring inte bara tog plats i KAIS Mora i SSL (Svenska superligan Dam) utan även var med och vann SM-guld 14/15. Under sina nästan fem år inom SSL gjorde hon över 80 matcher och var en av spelarna som knackade på dörren till landslaget. Hon representerade klubbar som ovan nämnda KAIS Mora men även Linköping IBK och Västerås Rönnby IBK.  Utifrån sett hade hon allt. Hon var duktig i skolan, hade en pojkvän och var en av landets största innebandytalanger. Få visste dock att hon sedan barnsben har brottas med sin prestationsångest, om åren efter gymnasiet som präglades av en ätstörning och depression. Trots det så fortsatte hon spela på yttersta internationella nivå samtidigt som hon studerade till sjuksköterska och arbetade 100 %.


Hanna är UTAMI:S första ambassadör och det här är hennes egna historia om att alltid vilja vara bäst, träna mest men äta minst. Hur det är att vara sen in i puberteten, att bli objektifierad och att bli sexuellt utnyttjad som tonåring. Att fortsätta pressa sig själv men tillslut inse att det inte går längre. Att ta hjälp och prata om sina psykiska problem. Läs hela hennes historia här;  Hanna Garman – Det här handlar om liv & död  

Under 2021 så kommer Hanna att börja föreläsa och berätta sin historia. Vill ni veta mer om föreläsningarna eller komma i kontakt med Hanna direkt, mejla då till; info@utami.se. 

Upphovsrätt © 2024 UTAMI. Alla rättigheter förbehålles. | SimClick av Catch Themes
Translate »